Skip to content

Vedeževanje mora biti diskretno

Vedeževanje se ukvarja s povsem zasebnimi aspekti našega življenja, kar pomeni, da mora slediti določenim pravilom oziroma kodeksu, ki naj bi se ga držali vsi vedeževalci. Ta kot poglavitno etično načelo vedeževalcev določa popolno diskretnost. Brez nje vedeževalec in stranka ne bi mogla dobro sodelovati, saj pri vedeževanju pogosto naletimo na osebne podatke ter na občutljive informacije o zdravstvenem stanju, finančnem stanju, partnerskih odnosih in podobnem. Stranke vedeževalcu zaupajo mnogo tistega, česar ne razkrijejo nikomur drugemu, in tudi ta jim pogosto pove stvari, ki niso za tuja ušesa.

Kaj vse obsegata zaupanje in diskretnost pri vedeževanju?

Tudi v primeru, da poteka vedeževanje na daljavo, torej se vedeževalec in stranka ne srečata iz oči v oči ter se osebno ne poznata, je potrebno biti pozoren, da se ves čas ohranja popolnoma profesionalen odnos. Samo po sebi je razumljivo, da vedeževalec nikomur ne daje informacij o tem, kdo je bila stranka ali kaj se je z njo pogovarjal, prav tako pa ne razkriva njenih osebnih podatkov.

Nerazkrita identiteta
Vedeževalec podatkov o vaši identiteti nikakor ne sme posredovati tretji osebi.

Poleg tega pa etični kodeks vedeževalcev določa še nekaj drugih pravil. Tako se vedeževalec ne sme nikoli s profesionalne spustiti na čustveno raven, nikoli ne sme od stranke pridobljenih podatkov izrabiti v lastno korist, nikoli ne sme stranke obravnavati drugače zaradi njenega spola, starosti, vere, rase in podobno.

Kako si zagotoviti diskretnost?

V sodobnem času je vedeževanje precej diskretno že zato, ker se zanj uporablja sodobna tehnologija – večinoma poteka vedeževanje po telefonu. Kadar pokličete vedeževalca in ga želite povprašati o svoji usodi, pa si lahko diskretnost zagotovite tudi tako, da se ne predstavite s svojim pravim imenom. Razen v primeru, da ste poklicali numerologa, je namreč povsem vseeno, kako vam je ime. Vedeževalcu je pogosto potrebno povedati svoj rojstni datum, kaj več pa običajno ne potrebuje. Ne izdajajte svojega kraja bivanja, kako je ime otrokom in podobno.

Deli objavo s prijatelji ...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Published inVedeževanje

Naj bo tvoj komentar prvi!

    Dodaj odgovor

    Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja