Skip to content

Ima vedeževanje le placebo učinek?

Ljudi je že od nekdaj zanimala njihova prihodnost, kaj neki se bo zgodilo, ali bodo dosegli zastavljen cilj, bodo srečni, ljubljeni. Kjer je povpraševanje, je tudi ponudba – tako so nekateri, ki so imeli znanje in izkušnje, da so lahko na podlagi ciganskih kart ali kakšnih drugih pripomočkov napovedali prihodnost, pomagali drugim. Takšna oblika pomoči se imenuje vedeževanje. Za vedeževanje lahko vedeževalec uporablja najrazličnejše pripomočke, njegovo delo pa je napovedovanje prihodnosti.

Ljudje v želji, da bi izvedeli čim več podrobnosti iz svoje prihodnosti, redno obiskujejo najrazličnejše vedeževalce, vedeževanje pa vsekakor postane zelo pomemben del njihovega življenja. Mnogi strokovnjaki tako menijo, da ima vedeževanje nekakšen placebo učinek, slednji učinek nikakor ni slab, saj pri ljudeh, ki so tako rekoč zasvojeni s svojo prihodnostjo, ustvarja pozitivne učinke, občutek ugodja, veselja. Vsekakor pa je potrebno potrditi, da vedeževanje ni nikakor samo placebo učinek, vendar lahko z njegovo pomočjo izveste tudi marsikaj glede svoje prihodnosti, kaj lahko pričakujete in na kaj morate biti pozorni.

Velikokrat slišimo kritike, da mnogi vedeževalci nimajo dovolj izkušenj, da ne znajo napovedovati. Vedeževanje je vsekakor proces, katerega se ne moremo zgolj naučiti, vendar moramo imeti tudi naravni dar. Svetujemo vam, da si za vedeževanje poiščete zaupanja vredno vedeževalko oz. vedeževalca, ki ima večletne izkušnje in ki dejansko obvlada svoje delo. Tudi na področju vedeževanja je tako kot pri drugih poklicih, da se ljudje delijo na boljše in slabše. Nekateri svoje delo opravljajo bolje, bolj zagnano, spet drugim veliko pomeni dodaten zaslužek.

Poudariti je potrebno, da vedeževanje izhaja že iz prazgodovine. Naši predniki so že v daljni preteklosti verjeli, da je mogoče usodo napovedati na podlagi določenih znamenj. Tudi oni so za napovedovanje dogodkov oziroma vedeževanje uporabljali različne pripomočke, od orodja, amuletov, kart itd. Vedeževanje se je prenašalo iz roda v rod, in ker ljudje sprva nismo bili pismeni, se je prenašalo preko ustnega izročila. Čim je bilo znamenja za vedeževanje mogoče zapisati, pa je njegovo širjenje strmo naraslo.

Deli objavo s prijatelji ...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Published inVedeževanje

Naj bo tvoj komentar prvi!

    Dodaj odgovor

    Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja