Skip to content

Karte za vedeževanje

Med najpomembnejše pripomočke za vedeževanje sodijo tarot karte. Vedeževanje s pomočjo tarot kart ima svoje korenine v daljni preteklosti. Mnogi strokovnjaki so prepričani, da simboli na kartah delujejo kot nekakšna gibljiva energija ter posredujejo pomen naše duševnosti in trenutnega stanja. Simboli so nekakšni psihološki mehanizmi za preoblikovanje energije ter močno vplivajo na čustva in naše razmišljanje.

Tarot karte za vedeževanje so sestavljene iz 22 tarotovih velikih arkanov, ki so izraženi v obliki simbolov in pomenijo splošna načela. Ta so sestavljena iz izkušenj, ki so skupna prav vsem ljudem in s katerimi se prav vsi srečujemo tekom svojega življenja. Na kartah tako lahko najdemo vsakodnevne dogodke in pomen njihove razlage je lahko povsem preprost. Pri vedeževanju iz kart je bistvenega pomena, da znamo medsebojno povezovati pomene, načela in jih posamezniku predstaviti v njem razumljivem jeziku. V tem primeru ima vedeževanje lahko številne pozitivne učinke, karte pa lahko pokažejo posamezniku pot v pravo smer. Prav tako so strokovnjaki prepričani, da izbira kart nikakor ni naključna, vendar lahko s svojo energijo močno vplivamo na simbole, ki se bodo pojavili na izvlečenih kartah za vedeževanje.

Na kartah za vedeževanje se nahajajo naslednji simboli: norec, čarovnik, velika svečenica, cesarica, cesar, svečenik, ljubimca, bojevnica, moč, puščavnik, kolo sreče, pravica, obešenec, smrt, zmernost, hudič, stolp, zvezda, mesec, sonce, sodba in svet. Vsak vedeževalec bi moral imeti svoje karte za vedeževanje, nekateri pravijo, da imajo slednje karte prav posebno moč in da se nikakor ne bi smele posojati. Vedeževanje s pomočjo izposojenih kart pa naj ne bi imelo enakega učinka.

Karte za vedeževanje lahko z namenom vedeževanja uporabimo na različne načine. Sam način vedeževanja nima posebnega pomena in je predvsem odvisen od vedeževalca oziroma posameznika. Vedeževanje lahko poteka po naslednjih metodah: metoda podkvice, metoda križa, metoda piramide. Ob koncu bi želela poudariti tudi dejstvo, da se število tarot kart razlikuje glede na proizvajalce, običajno bi naj tarot karte vsebovale 76 kart, je pa mogoče kupiti tudi tarot karte za prerokovanje, ki pa so sestavljene iz samo 22-ih kart.

Deli objavo s prijatelji ...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Published inVedeževanje

Naj bo tvoj komentar prvi!

    Dodaj odgovor

    Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja